نفوذ ۱۶۰ هزار مترمکعب به سفرههای آبهای زیرزمینی
حدود ۱۶۰ هزار مترمکعب به سفرههای آبهای زیرزمینی نفوذ و موجب تغذیه آبخوان چهارمحال و بختیاری شد.
روح الله کریمیان معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به سیلاب اول فروردین امسال گفت: از حدود ۸.۰۶ میلیون مترمکعب کل حجم سیلاب تولید شده در حوضههایی که عملیات آبخیزداری در آن انجام شده است، حدود یک میلیون و ۲۲۵ هزار مترمکعب آن توسط اقدامات آبخیزداری کنترل و مابقی راهی سدهای مخزنی استان شد.
وی با اشاره به اینکه تا اسفندماه پارسال هیچ بارش موثری که منجر به ایجاد روانآب قابل ملاحظه شود، در چهارمحال و بختیاری به ثبت نرسیده بود، افزود: سامانه بارشی اول فروردین ماه تنها سامانه بارشی موثر سال آبی جاری (۱۴۰۲- ۱۴۰۳) در این استان بود که بیشتر حوزههای آبخیز شهرستانهای کوهرنگ، لردگان، خانمیرزا و فلارد را تحت تاثیر قرار داد.
کریمیان اظهار کرد: در سایر حوضهها که بارش کمتر بود این سامانه منجر به سیلاب نشد و بیشتر این بارشها در خاک نفوذ کرد و تاثیر خود را در چشمهها و قنوات نشان داد.
وی گفت: از این میزان روانآب کنترل شده حدود ۱۶۰ هزار مترمکعب به سفرههای آبهای زیرزمینی نفوذ و موجب تغذیه آبخوان شد که این اتفاق در زمان بحران آبی و خشکسالی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
کریمیان، هدف اصلی از احداث سازههای آبخیزداری را کنترل فرسایش و رسوب عنوان کرد و افزود: به طور معمول بیش از ۳۰۰ سال زمان برای ایجاد هر یک سانتیمتر خاک نیاز است در حالی که با کنترل فرسایش، کنترل سیلاب و طولانی کردن زمان خروج سیلاب از حوضه با سازههای آبخیزداری میتوان از خاک که بستر توسعه در بخشهای مختلف کشاورزی و صنعتی است، حفاظت کرد.
وی، کنترل بخشی از رسوبات در پشت سازههای آبخیزداری و جلوگیری از ورود به سدهای مخزنی را از دیگر مزایای این سازهها عنوان کرد.
ارسال به دوست